vrijdag 18 november 2011

Nationale kunstdagen 2011

Met circa 300 exposerende kunstenaars op 7 verschillende locaties in Nederland, meer dan 9.000 bezoekers, een groot aantal verkochte kunstwerken en een hoge waardering voor de geëxposeerde kunst, waren de Kunstdagen 2011 een groot succes.


Ook de verkiezing die aan de Kunstdagen is verbonden, bleek hoog gewaardeerd te worden. 
De essentie van de verkiezing is, dat bezoekers van de Regionale Kunstdagen hun waardering voor de geëxposeerde kunstwerken kunnen aangeven. Daarmee bepalen zij, samen met een deskundige jury, welke kunstenaars gelegenheid krijgen zich tijdens de Nationale Kunstdagen te presenteren. Bij de Nationale Kunstdagen mogen de twintig meest gewaardeerde kunstenaars van elke Regionale Kunstdag drie van hun werken exposeren. 

Met circa 6.000 bezoekers waren de twee Nationale Kunstdagen in de prachtige Oude Kerk in Amsterdam het hoogtepunt van de Kunstdagen 2011. De bezoekers gaven de geëxposeerde kunst gemiddeld een buitengewoon hoge waardering. Tezamen met de waardering die de 20 juryleden vastlegden, was dat een stevig schouderklop en compliment voor de exposerende kunstenaars. Ik vond het een mooie gevarieerde tentoonstelling, het was verheugend te zien dat er steeds meer textielkunstenaars doordringen tot de finale.


mijn buurvrouw Ans Kluijt ( www.annapaulina.nl ) wilde mijn jas wel even showen

met dank aan Guus Kluijt voor de foto"s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten