vrijdag 18 november 2011

Workshops

Op 28 januari 2012 is er weer een workshopdag.
Er is keuze uit de volgende workshops:

werken met wateroplosbare stof

We werken met twee verschillende wateroplosbare stoffen in combinatie met stikken en vrij borduren op de naaimachine. Door te experimenteren kom je tot verrassende resultaten. We zullen ook bespreken hoe je dit in werkstukken en kleding of accessoires kunt toepassen. Voor iedere cursist is een naaimachine aanwezig.


transfer


Een leuke workshop om op een andere manier stof te bewerken. Transfer=overbrengen Bij deze workshop gaan we werken op papier met diverse speciale materialen, zoals: transferverf, transferkrijt en de kopieermachine. Na droging kunnen we de transfers met behulp van een strijkijzer op stof overbrengen. Daarna gaan we de nieuw onstane stof verder bewerken. Teken- of schilderervaring niet nodig. Materiaal inbegrepen

textielcollage


De workshop is bedoeld om kennis te maken met het combineren van diverse textiele technieken als collage, sjabloneren, stempelen, toevoegen van kraaltjes, knopen e.d. Tevens kun je gebruik maken van een punchmachine. Het is de bedoeling vanuit een thema te werken, bv landschap, de zee, bloemen enz. We maken een kleine collage, die je later op een (bestaand) kledingstuk kunt zetten, verwerken tot een tas of laten zoals het is. 


punchen


Heb je een punchmachine gekocht of overweeg je dat?
Kom dan een workshop volgen: kennis maken met punchen en de punchmachine.
We zullen de mogelijkheden van diverse materialen onderzoeken, ervaren wat prettig werkt en wat minder prettig.
De workshop is inclusief oefenmateriaal en evt. gebruik van een punchmachine.
Heb je zelf al een punchmachine breng die dan mee, je leert dan gelijk de ins en outs van je eigen machine.

alles uit de kast


We gaan een (oud) ongevoerd jasje of een wat saaie lap stof bewerken met textiele technieken. Denk aan applicaties, sjablonen en stofverf, markal sticks, angelina, de punchmachine, vliesofix en metaalfolie, wateroplosbare stof en wat al niet meer! Zelf meebrengen: ongevoerd jasje of lap stof , bv spijkerstof, katoenen fluweel (liever niet al te  rekbare stof), lapjes om applicaties uit te knippen, kant e.d en een idee van wat je wil maken.

Heb je interesse ? stuur een e-mail naar mvanwelzen@art2wear.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten